Pasio 50 sc – Smart allround för axlar och valsar

Pasio 50 SC av Schenck RoTec bevisar sig som en balanserande lösning för rotorer upp till 50 kg.
Pasio Pasio 50 SC av Schenck RoTec etablerar sig för närvarande som det nya riktmärket på området kompakta horisontella balanseringsmaskiner. Systemet för mätning av cylinder- och skivtypsrotorer med delvikter på upp till 50 kg är en mångsidig allroundlösning. Det sticker ut på grund av dess betydande operatör vänlighet och hög grad av mätning noggrannhet. Dessutom underlättar den lätthet med vilken den kan genomföras i kontrollsystem på högre nivå också att balansera processer för smarta fabriker.

Nya Pasio  50 SC by Schenck RoTec är en kompakt systemlösning för högeffektiv balansering av skivformade och cylindriska rotorer med individuella vikter på upp till 50 kg. Sedan marknadslanseringen för bara några månader sedan har det snabbt blivit ett system för många användare inom maskinteknik, elektroteknik, fluidteknik och fordonsindustrin. Det finns goda skäl till detta: Maskinen med en horisontell konstruktion täcker inte bara ett brett spektrum av balanseringsapplikationer, utan ställer också tekniska standarder i många avseenden. Det är mycket lätt att använda, är utrustad med högkvalitativ mätteknik, och dess utformning betraktas som banbrytande när det gäller ergonomi och säkerhet.

Smart. Säker. Exakt.

Vid utvecklingen av Pasio  50 SC följde Schenck RoTec de tre vägledande principerna för smart, säker och exakt i varje skede av processen. Det finns i första hand tre faktorer som gör den nya balanseringsmaskinen till en "smart" helhetslösning: Den snabba och i själva verket mycket enkla idriftbehand- Den nya  Pasio  50 SC är 'säker' inte bara på grund av dess intelligenta självdiagnos och dess skyddande huva i enlighet med ISO 21940-23 (klass C), men också tack vare den nya, lättmanövrerade cirkulära glidremmen och bekväm tvåhandsdrift för indexering till korrigeringspositionen. Den "exakta" aspekten återspeglas i slutändan i den höga noggrannhet som kan uppnås med denna kompakta, universella balanseringsmaskin. Restobalanser på mindre än 0,5  gmm  per plan kan uppnås, med resultatet att de flesta rotorer redan ligger inom tolerans efter den första mätningskörningen. I praktiken innebär detta att effektiviteten hos många balanseringsprocesser inom kvalitetssäkring och underhåll kan förbättras avsevärt med  Pasio  50 SC av Schenck RoTec. Beroende på mätbehoven kan användaren välja mellan två mätenhetsalternativ. Schenck RoTec utrustar den nya maskinen med både den grundläggande CAB 820-mätenheten och den innovativa CAB 920  SmartTouch-mätenheten.

Idealisk lösning för produktion och underhåll

Från att ställa upp rotorn till korrigering av obalansen kan användaren styras säkert och felfritt genom balanseringsprocessen av mätenhetens programvarugränssnitt. Dessutom har utformningen av Pasio  50 SC av Schenck RoTec konsekvent optimerats på grundval av ergonomiska kriterier som innebär att alla arbetsområden är lättillgängliga och att alla viktiga optimised handrörelser kan utföras snabbt. Och i så fall att något inte går  att planera, är snabb hjälp garanteras. Som är fallet för alla Schenck RoTec-balanseringsmaskiner är  Pasio  50 SC integrerat i det omfattande service- och supportsystem som företaget använder för att säkerställa den höga tillgängligheten av sina system.

Vare sig direkt i produktion, i kvalitetssäkring, eller i underhåll - pasio  50 SC kan balansera rotorer med diametrar på upp till 600 mm. Typiska testexemplar inkluderar vevaxel, el-motor armaturer, rullar, fläktar och slipskivor. Med den  amagnetiska utrustningen (tillval)  kan maskinen även konfigureras för att bearbeta magnetiska rotorer.

mer information

Go back