Hur däcket monteras på fälgen

Det smarta sättet att det perfekta kompletta hjulet

Vi kommer att visa dig i vår video av ett hjul monteringssystem hur däcket är monterad på fälgen, uppblåst, och sedan balanserad för att förvandla den till en kvalitetsprodukt. I Emden, i norra Tyskland, är vår kund Dirks fungerar förmodligen en av de mest kapabla systemen i Europa.

I en helt automatiserad och mycket flexibel JIT-process rullar ungefär 6 500 kompletta hjul som är färdiga att installera, bestående av hundratals olika däck- och fälgkombinationer, av monteringslinjen varje dag. Vår monteringslinje kombinerar digital processstyrningsteknik med innovativ automation och robotteknik, ett mycket flexibelt däckinflationssystem, samt kraftfull balanseringsteknik. Genom intelligent kontrollerad blandad drift täcker den övergripande processen för denna JIT-linje alla kompletta hjulproduktionssteg utan några luckor: Från montering av däcken på fälgarna och blåsa upp dem med den exakta mängden luft till att optimera däcksittningen och kontrollera enhetlighet ner till balansering och korrigering av de kompletta hjulen i en slutlig sekvenseringsprocess.

Det som är särskilt intressant med detta smarta system är integreringen av våra LOXEO-applikationer. De tillåter användare att spåra och utvärdera varje enskild process etapp på en instrumentpanel oavsett var de finns. Som ett resultat kan Dirks alltid driva systemet med högsta effektivitet och bästa möjliga utgång.

Produktvideo på Youtube

Go back